Over ons

Joehoe!

Wij zijn Audrey en Eloy! Al meer dan 13 jaar samen, soms kort bij elkaar, soms ver van elkaar verwijderd. Allebei mochten we al wat andere culturen leren kennen, maar de daadwerkelijke keren waren meestal apart. Eloy at Boboti en deed 6 maanden stage in Zuid-Afrika, Audrey deed ondertussen een poging Spaans te leren in Guatemala om vervolgens 4 maanden stage te lopen in Chili. Eloy woonde in Nijmegen, terwijl Audrey haar tijd in Leuven doorbracht. Een verlangen om samen te ontdekken en te leren bleef een grote droom na de studietijd. Eerst maar eens werken. Vier jaar woonden we in het bruisende en drukke Antwerpen. Eloy werkte als software consultant bij een bedrijf dat medische programma’s ontwikkelt, Audrey was huisarts bij Geneeskunde voor het Volk in Antwerpen. In die periode fantaseerden we wel eens over een reis. Op welke manier zouden we dan reizen? Een auto of busje, dan kun je overal heen toch? Die optie wordt al snel weggestreept. Openbaar vervoer? De trein? Dan kunnen we de Trans Siberië Express nemen! Dan stuit Audrey op een boek* in de bibliotheek! Ze komt al roepend thuis, dat ze een boek geschreven door de bovenbuurvrouw (ja echt, Kathleen die boven ons woonde) heeft gevonden in de bieb. Het gaat over de reis die Kathleen en haar partner maakten, op de fiets, van Antwerpen naar Singapore. Het boek gaat ergens in de zomer van 2018 mee naar Slovenië en daar in de hangmat is Audrey verkocht. Eloy kijkt bedenkelijk, leest nog wat meer erover en wil een praatje maken met onze bovenbuur. Dit kunnen we ook! We lezen, overwegen, heroverwegen. O ja, mam en pap vertellen…

Twee jaar waren we bezig met de voorbereidingen, niets kon ons nog stoppen om deze uitdaging aan te gaan. In maart 2020 gaven we een afscheidsfeest, was ons appartement leeg en waren de fietsen ingepakt, banen opgezegd en waren we klaar voor vertrek. Plots was daar Covid, sloten de grenzen en ging alles en iedereen in lockdown. Eloy ging vrijwilligerswerk doen in een verpleeghuis, Audrey ging terug aan de slag in de praktijk en onderzocht in marsmannetjesuitrusting Covid patiënten in een Antwerpse kerk. Het waren bizarre tijden. Afgelopen jaar verhuisden we terug naar Nederland, dichter bij familie. We namen afscheid van de vader van Audrey, zochten nieuwe banen en renden tussen de koeien en kippen in het prachtige en rustige Stokhem in Zuid-Limburg.

Na een turbulente periode van strijd, gemis, verhuizen en opnieuw opbouwen hebben we de knoop doorgehakt. We zetten ons plan door en gaan voor een tweede poging: 10 april 2022!

In de week voor vertrek krijgt Audrey nog snel even voor de tweede keer Covid. Dikke streep door 10 april, maar dit kennen we al 😉 We gaan voor 3x scheepsrecht!

Wat we delen?

 • Nederlands-Limburgse roots, de één komt uit Wijlre, de ander uit Euverem, hemelsbreed nog geen 5 km van elkaar verwijderd.
 • Zwemmen, zwemmen, nog meer zwemmen? We leerden elkaar kennen in 2001 bij de lokale zwemvereniging.
 • We houden van wandelen, hiken, fietsen, zwemmen, rennen.

Wat Audrey over Eloy wil vertellen:

 • 32 jaar met een witte pluk en (een beetje) grijs haar, vast door alle stress die hij al met mij heeft moeten doorstaan.
 • Grappig en lief.
 • Hij is het brein achter deze website natuurlijk.
 • Is hij veel beter in het beheren van de financiën (zelfs de 50 cent die ik moet betalen om naar de WC te gaan wordt op de uitgavenlijst gezet).
 • Heeft een zwak voor vrouwen met rood haar (nu maar hopen dat ik niet vroeg grijs wordt).
 • Georganiseerd en praktisch.
 • Hij heeft een beetje hoogtevrees, maar toch al wat hoogtes beklommen (soms met samen geknepen billen).
 • Als er iets te proeven valt, dan eet en drinkt Eloy het. Zo dronk hij ooit mijn te zoute Tibetaanse yak boterthee op in India en dronk hij (per ongeluk?) de drap van een Bosnische koffie op. Die sterke darmen zullen van pas komen!

Wat Eloy over Audrey wil vertellen:

 • 30 jaar met heel mooi haar 🙂
 • Altijd al nieuwsgierig geweest naar andere culturen en op zoek naar het onbekende.
 • Creatief, doener maar daarbij ook een tikkeltje perfectionistisch (als je het doet, doe het dan goed!)
 • Ze is de aanstichter van ons plan, maar enthousiasmeren gaat haar gemakkelijk af.
 • Als betrokken huisarts waakt zij over mij (en mijn rare infecties) onderweg waardoor ik kan slapen met een gerust (en dankbaar) hart.
 • Tussen de flora en fauna is ze in haar element, maar dan moet ze er wel warmpjes bij zitten. Door actief bezig te zijn komt dat vanzelf goed, zolang ze de tent uit te krijgen is. ‘Traag reizen’ heeft een dubbele betekenis voor haar.
 • Is uit de tent te jagen door insecten, maar schakelt dan specialist ongediertebestrijding Eloy in.

*Het boek ‘Getaande Huid’ van Kathleen: PUBLICATIES – www.kathleenverhelst.be